Υλικά:
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 100ml γάλα
- 90 ml λάδι
- 1/2 φλ. ανθότυρο τριμμένο
- 1/2 φλ. μυζήθρα
- 1/2 κ.γ γλυκιά πάπρικα
- 2 κ.γ. ξύδι
- 1 αυγό
- 1/2 φλιτζ. σουσάμι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύετε πολύ καλά όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι. Σιγά σιγά ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε καλά. Κατόπιν, ζυμώνετε καλά το μείγμα σας και το αφήνετε στην άκρη για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, πλάθετε τα κριτσίνια σας σε σχήμα της αρεσκείας σας και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με λαδόκολλα. Αλείφετε τα κριτσίνια με αυγό και αν θέλετε πασπαλίζετε με σουσάμι. Τέλος, ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο (στους 200 βαθμούς, στον αέρα) για περίπου 15-20 λεπτά ανάλογα με το πάχος που έχετε δώσει κι αφού ελέγξετε ότι τα κριτσίνια σας έχουν πάρει το κατάλληλο χρώμα.
Extra tip: Αντί για πάπρικα, μπορείτε να προσθέσετε φρέσκια ρίγανη ή δυόσμο.