Υλικά:
- 1 κιλό φρέσκες γαρίδες (πλυμένες)
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
- 1 μαραθόριζα (ψιλοκομμένη)
- 1 κούπα φρέσκες ντομάτες (ψιλοκομμένες)
- ½ φλιτζ. ούζο
- 1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένη)
- 2 κ.σ. μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
- ½ φλιτζ. χυμό ντομάτας
- 1 κ.γ ζάχαρη
- Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση:
Προσθέτετε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και το αφήνετε να κάψει. Μέσα στο τηγάνι μαραίνετε το κρεμμύδι με τις γαρίδες και τη μαραθόριζα για 5 λεπτά. Κατόπιν σβήνετε με το ούζο και προσθέτετε το σκόρδο, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνετε το φαγητό σας να μελώσει. Ν α είστε προσεκτικοί στο ανακάτεμα , ώστε να μη λιώσουν οι γαρίδες!
Το γεύμα σας είναι έτοιμο! Πασπαλίζετε με το μαϊντανό και σερβίρετε!