Υλικά:

  • 1 κιλό φρέσκες γαρίδες (πλυμένες)
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
  • 1 μαραθόριζα (ψιλοκομμένη)
  • 1 κούπα φρέσκες ντομάτες (ψιλοκομμένες)
  • ½ φλιτζ. ούζο
  • 1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένη)
  • 2 κ.σ. μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
  • ½ φλιτζ. χυμό ντομάτας
  • 1 κ.γ ζάχαρη
  • Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση:

Προσθέτετε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και το αφήνετε να κάψει. Μέσα στο τηγάνι  μαραίνετε το κρεμμύδι με τις γαρίδες και τη μαραθόριζα για 5 λεπτά. Κατόπιν σβήνετε με το ούζο και προσθέτετε το σκόρδο, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνετε το φαγητό σας να μελώσει. Ν α είστε προσεκτικοί στο ανακάτεμα , ώστε να μη λιώσουν οι γαρίδες!

Το γεύμα σας είναι έτοιμο! Πασπαλίζετε με το μαϊντανό και σερβίρετε!