Υλικά (10 μερίδες):

  • 220 γρ μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη
  • 70 γρ βούτυρο light
  • 300 ml ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κρόκους
  • Ξύσμα και χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
Εκτέλεση:
Αλέθετε τα μπισκότα και τα ανακατεύετε με το βούτυρο. Στη συνέχεια, απλώνετε το μείγμα που προκύπτει σε μια ταρτιέρα. Ψήνετε το μείγμα (στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις)  για 10 λεπτά. Αφήνετε την ταρτιέρα να κρυώσει.
Χτυπάτε στο μίξερ (μεσαία ταχύτητα) τους κρόκους με το ξύσμα λεμονιού μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε σιγά σιγά το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Κατόπιν, ρίχνετε και το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε πολύ καλά .
Ρίχνετε το μείγμα που μόλις παρασκευάσατε πάνω από την ψημένη βάση μπισκότων. Ψήνετε (στους 160 βαθμούς. στον αέρα) για περίπου 15 λεπτά και αφήνετε την τάρτα σας να κρυώσει.
Σερβίρετε και απολαμβάνετε!
Αν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε την τάρτα σας με ένα λεμόνι κομμένο σε στρόγγυλές φέτες.