Υλικά:
- 350 γρ. κόκκινες φακές
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1μιση κ.σ. μαϊντανό
- 2 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 2 ψιλοκομμένες πιπεριές φλωρίνης
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Θα χρειαστεί να μουλιάσετε τις κόκκινες φακές σε νερό για 2 ώρες. Αφού τις στραγγίξετε καλά τις ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά. Τοποθετείτε το μείγμα στο μούλτι και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Από το μείγμα δημιουργείτε 15 κεφτέδες. Στη συνέχεια, τοποθετείτε τους κεφτέδες σε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί, ενώ προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Κατόπιν αφήνετε τους κεφτέδες να ψηθούν για 20 λεπτά. Στα 8-10 λεπτά μπορείτε να γυρίσετε τους κεφτέδες ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
Σερβίρετε και απολαμβάνετε!
Serving tip:
Μπορείτε να συνοδεύσετε τους κεφτέδες σας με σάλτσα ντομάτας ή μουστάρδα, κάποιο νηστίσιμο τυρί και φυσικά μπόλικη σαλάτα!