Υλικά:
- 4 φιλέτα μπακαλιάρου
- 4 κ.γ. ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. μαγιονέζα light
- 60 γρ. αμύγδαλα σε φέτες
- 1 μεγάλο παξιμάδι ολικής άλεσης
- 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
- 1/2 κ.γ. αλάτι χοντρό
- 1/2 κ.γ φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Αρχικά σπάζετε το παξιμάδι σας σε μικρότερα κομμάτια. Κατόπιν, χτυπάτε σε ένα μπλέντερ τα κομμάτια παξιμαδιού με τα αμύγδαλα και το θυμάρι, μέχρι να γίνουν σαν χοντρά ψίχουλα. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι (μέτρια φωτιά) και προσθέτετε το μείγμα που έχετε δημιουργήσει προηγουμένως. Ανακατεύετε πολύ καλά με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύετε για περίπου 4 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Ενώ η φρυγανιά σας βρίσκεται στο τηγάνι, απλώνετε 1/2 κ.γ μαγιονέζα πάνω από κάθε φιλέτο. Όταν είναι έτοιμη η φρυγανιά, πανάρετε τα φιλέτα από πάνω προσεκτικά και απαλά. Στη συνέχεια. ψήνετε (στους 200 βαθμούς, στον αέρα) για 8-10 λεπτά.
Ο μπακαλιάρος σας είναι έτοιμος! Θυμηθείτε να τον σερβίρετε ζεστό.
Για καλύτερη γεύση και άρωμα, αν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε με σπασμένα αμύγδαλα ή/και λαχανικά κατά το σερβίρισμα!