Υλικά:
- 1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο
- 1 ώριμη μπανάνα
- 4 κ.γ. μέλι
- ½ φλιτζ. κακάο
- ½ φλιτζ. γάλα
- 1 βανίλια
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 πρέζα αλάτι
- Χοντροκομμένα αμύγδαλα ή φουντούκια (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Πλένετε και ξεφλουδίζετε το αβοκάντο. Αμέσως μετά, το λιώνετε σε ένα μπλέντερ. Στη συνέχεια, τοποθετείτε στο μπλέντερ και τη μπανάνα.
Σε ένα μπολ βάζετε το γάλα και προσθέτετε το κακάο. Όταν το κακάο διαλυθεί, ρίχνετε το περιεχόμενο του μπολ στο μπλέντερ (όπου υπάρχουν ήδη τα αβοκάντο και η μπανάνα) και τα χτυπάτε όλα μαζί μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Έπειτα, ρίχνετε στο μπλέντερ το ξύσμα, το μέλι και το αλάτι. Χτυπάτε πολύ καλά όλα τα υλικά και δημιουργείτε τη μους σας!
Μοιράζετε τη μους σε μπολάκια και τα τοποθετείτε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα. Σερβίρετε με χοντροκομμένα αμύγδαλα ή φουντούκια.
Μπορείτε ακόμη να γαρνίρετε με αβοκάντο, μπανάνα, πορτοκάλι ή άλλο υλικό της αρεσκείας σας!