Φιλοσοφία

Διαιτολογικό Γραφείο Nutrimed Κηφισιά

Φιλοσοφία

Προκειμένου να διατηρηθούμε στη ζωή, προσλαμβάνουμε τροφή. Από την τροφή αντλούμε ό,τι χρειαζόμαστε (ενέργεια, θρεπτικά συστατικά) για να επιβιώσουμε, να αναπτυχθούμε και να είμαστε δραστήριοι. Με άλλα λόγια, ο οργανισμός αξιοποιεί τα θρεπτικά συστατικά της τροφής ως δομικά υλικά των ιστών του, για να παράγει ενέργεια από την καύση τους, αλλά και ως ρυθμιστές πολύπλοκων λειτουργιών του σώματος. Επομένως, η διατροφή μας είναι θέμα «ζωτικής σημασίας».

H διατροφή μας πέρα από τον αυστηρά βιολογικό της χαρακτήρα, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και υποδηλώνει πολλά για το ποιοι είμαστε. Η συμπεριφορά μας σε σχέση με το φαγητό εκφράζει την κοινωνικοοικονομική και συναισθηματική μας κατάσταση. Ουσιαστικά, η απόκτηση, παρασκευή ή κατανάλωση της τροφής αλλά και το ποιος βρίσκεται στο τραπέζι μαζί μας, είναι μία μορφή επικοινωνίας, ένα παράθυρο προς τις σκέψεις μας και την κουλτούρα μας.

Η ισορροπημένη διατροφή αποτελεί δομικό λίθο για την υγεία μας, αλλά και την υγεία των παιδιών μας, καθώς η διατροφική συμπεριφορά τους αντανακλά τις δικές μας διατροφικές συνήθειες. Όταν τρεφόμαστε υγιεινά, ικανοποιούμε επαρκώς τις ανάγκες του οργανισμού μας, ενώ βιώνουμε την απόλαυση του φαγητού με μέτρο. Συνεπώς, σεβόμαστε το σώμα μας και φροντίζουμε τον εαυτό μας!

Στις μέρες μας, η μεγαλύτερη μάστιγα που αφορά το φαγητό είναι η παχυσαρκία και τα συνοδά της νοσήματα (καρδιαγγειακά νοσήματα, διαβήτης, υπέρταση κ.λπ.). Ανησυχητικό είναι και το γεγονός, ότι η Ελλάδα είναι πρώτη παγκοσμίως σε ποσοστό παιδικής παχυσαρκίας. Παράλληλα, όλο και συχνότερα συναντούμε περιστατικά διατροφικών διαταραχών βουλιμικού και ανορεκτικού τύπου. Προκειμένου να αποφύγουμε τις ακραίες στάσεις και να αναπτύξουμε μια υγιή σχέση με το φαγητό, χρειάζεται να αποκτήσουμε διαιτολογική αντίληψη. Έχοντας, διαιτολοηική αντίληψη, γνωρίζουμε τι τρώμε, τι μας ωφελεί και φυσικά τι μας αρέσει! Επομένως, πραγματοποιούμε συνειδητές διατροφικές επιλογές!

Η ανάπτυξη διατροφικής συνείδησης συνήθως προϋποθέτει αλλαγή διατροφικών συνηθειών και πραγματοποιείται σταδιακά. Κάθε αλλαγή θέλει προσπάθεια, επιμονή και υπομονή καθώς εμπεριέχει δυσκολίες. Στο διαιτολογικό μας γραφείο, σας διευκολύνουμε να ξεπεράσετε τα εμπόδια που συναντάτε στην προσπάθεια σας για αλλαγή, δίνοντας έξυπνες, εύκολες και πρακτικές λύσεις. Ένα εξατομικευμένο διατροφικό πλάνο βασισμένο στις ιδιαίτερες ανάγκες και προτιμήσεις σας, θα είναι ωφέλιμο για την υγεία και συγχρόνως εύγευστο. Για να βγείτε πραγματικά κερδισμένοι, φροντίζουμε κάθε αλλαγή να είναι βιώσιμη. Κατά αυτόν τον τρόπο, πετυχαίνετε ένα υγιές βάρος, το οποίο διατηρείτε μακροπρόθεσμα. 

Να θυμάστε, πως πρωτίστως επιδιώκουμε να μετατρέψουμε το φαγητό σε έναν ισχυρό σύμμαχο για μια καθημερινότητα γεμάτη υγεία, δύναμη και ευεξία!