Yλικά:
  • 1 κιλό καλαμαράκια (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
  • μισό ματσάκι αρωματικά χόρτα όπως μυρώνια, καυκαλήθρες κ.α.
  • 1 μικρό μαρούλι
  • 2 κρεμμύδια
  • μισό ματσάκι άνηθο
  • 3-4 σκ.σκόρδο (σε φετάκια)
  • 3 ντομάτες (κομμένες σε κύβους)
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • ξύσμα από δύο λεμόνια
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Αρχικά πλένετε τα καλαμαράκια και τα νεροβράζετε με ξύδι για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, κόβετε τα καλαμάρια σε ροδέλες και τα τοποθετείτε σε ένα ταψάκι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Κατόπιν, χτυπάτε σε ένα μπολ το λάδι με το ξύσμα και περιχύνετε με το μείγμα το ταψάκι σας. Τέλος, τοποθετείτε το ταψί στο φούρνο (αφού τον έχετε προθερμάνει καλά) και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.
Προσοχή στο ψήσιμο!!!
(Αν αφήσετε τα καλαμαράκια έστω και λίγα λεπτά παραπάνω γίνονται ιδιαιτέρως σκληρά).
Καλή σας όρεξη!