Υλικά:
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 300 γρ. ανθότυρο (τριμμένο)
- 300 γρ. χαλούμι (τριμμένο)
- 800 γρ. κολοκυθάκια
- 150 ml. ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το ταψί
- 4 αβγά
- 7 κρεμμυδάκια φρέσκα (ψιλοκομμένα)
- 4 κ.σ. φρέσκο δυόσμο (ψιλοκομμένο)
- 3 κ.σ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
Εκτέλεση:
Τρίβετε τα κολοκυθάκια, τους προσθέτετε αλάτι και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν για περίπου μισή ώρα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αβγά μέχρι να αφρατέψουν. Χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα, προσθέτετε σταδιακά το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, το δυόσμο, το μαϊντανό και τα τριμμένα τυριά. Ανακατεύετε πολύ καλά το μείγμα σας.
Κατόπιν, στύβετε πολύ καλά τα κολοκύθια, ώστε να φύγουν τα περιττά υγρά και τα ρίχνετε στο μπολ με το μείγμα. Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και ύστερα προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να δημιουργήσετε ένα ομοιογενές πηχτό μείγμα. Αν το μείγμα σας είναι ακόμη αρκετά ρευστό, συμπληρώνετε λίγο αλεύρι.
Λαδώνετε ένα βαθύ ταψί και περιχύνετε σε αυτό το μείγμα. Ισιώνετε την επιφάνειά του, ώστε η πίτα σας να έχει παντού το ίδιο πάχος. Ψήνετε την κολοκυθόπιτα στο φούρνο για περίπου 50-60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Τέλος, την αφήνετε να κρυώσει λίγο εκτός φούρνου, πριν την κόψετε σε κομμάτια. Σερβίρετε!