Υλικά:
- 500 γρ. κολοκύθα (καθαρισμένη)
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μέτρια γλυκοπατάτα
- 1 κρεμμύδι
- 1 πράσο
- 2 καρότα
- 1 πορτοκάλι (ξύσμα και χυμό)
- 1 κύβο λαχανικών χωρίς αλάτι
- 800 ml. νερό
- 2 κ.γ. κάρδαμο τριμμένο
- 1 κ.γ. τζίντζερ
- Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβετε σε κομμάτια όλα τα λαχανικά και τα τοποθετείτε σε μία κατσαρόλα. Σωτάρετε τα λαχανικά στο ελαιόλαδο για 6-8 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνετε στη κατσαρόλα το ξύσμα, το χυμό πορτοκαλιού, το κάρδαμο, το τζίντζερ , αλάτι και πιπέρι και προσθέτετε και το νερό με τον κύβο λαχανικών. Αφήνετε το μείγμα να βράσει για περίπου 30 λεπτά και στη έπειτα πολτοποιείτε καλά στο μπλέντερ. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό κατά την πολτοποίηση.
Η κολοκυθόσουπα σας είναι έτοιμη!