Υλικά (6-8 μερίδες):
- 1.2 κιλά γαρίδες καθαρισμένες
- 500 γρ κριθαράκι χονδρό
- ½ ποτηράκι κρασιού ούζο
- 2 κρεμμύδια μέτρια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 500 γρ, ντομάτα στον τρίφτη
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κ.σ ζάχαρη
- Μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρετε σε σιγανή φωτιά. Όταν γυαλίσει το κρεμμύδι, ρίχνετε τις γαρίδες στην κατσαρόλα και αμέσως σβήνετε με το ούζο και αφαιρείτε από τη φωτιά. Σε άλλο κατσαρολάκι βράζετε τη σάλτσα με 2 κ.σ ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι , 1 κ. σ. ζάχαρη και προαιρετικά λίγο μοσχοκάρυδο, μέχρι να δέσει. Έπειτα προσθέτετε τη σάλτσα στις γαρίδες. Σε τρίτη κατσαρόλα βράζετε το κριθαράκι (με μπόλικο νερό, να πάρει 5-6 βράσεις), το σουρώνετε και το ρίχνετε στις γαρίδες με τη σάλτσα.
Αφήνετε για περίπου 20 λεπτά και μετά σερβίρετε!