Υλικά:

  • 400 γρ. μανιτάρια της αρεσκείας σας
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250 ml. light γάλα φρέσκο (χλιαρό)
  • 500 ml. νερό (ζεστό)
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο τρίμμα
  • Λίγο άνηθο
  • Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβετε τα μανιτάρια σε φέτες και τα σωτάρετε στο ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμύδια για 8 λεπτά. Στη συνέχεια, σκορπίζετε πάνω στα μανιτάρια το αλεύρι και ανακατεύετε καλά. Έπειτα, ρίχνετε το χλιαρό γάλα και ανακατεύετε. Προσθέτετε και το νερό και ανακατεύετε. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύετε πολύ καλά και ψήνετε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά ακόμα.

Η μανιταρόσουπα σας είναι έτοιμη!