Υλικά:
Για τη μαρουλοσαλάτα
-
1 μεγάλο τρυφερό μαρούλι
- 12 ντοματίνια
- 1 μεγάλη πιπεριά φλωρίνης
-
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
-
4-5 κλωνάρια άνηθο
-
1 ραπανάκι (ψιλοκομμένο)
-
5-6 ελιές
-
Λίγες τρυφερές φούντες άνηθου τρυφερές
Για το dressing
-
100ml ελαιόλαδο
-
4 κ.σ. ξύδι (κόκκινο ή μπαλσάμικο)
-
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Για τη μαρουλοσαλάτα:
Διαλέγετε ένα μεγάλο τρυφερό και τραγανό μαρούλι. Καθαρίζετε προσεκτικά το μαρούλι. Αφού το πλύνετε πολύ καλά, το αφήνετε να στραγγίσει και το στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί ή σε φυγόκεντρο σαλάτας.
Τοποθετείτε το κομμένο μαρούλι σε μία σαλατιέρα, προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμύδια με τα πράσινα φύλλα τους και το ψιλοκομμένο ραπανάκι. Κατόπιν, κόβετε σε ροδέλες την πιπεριά και τα ντοματίνια στη μέση . Προσθέτετε στην σαλατιέρα τα ντοματίνια, τις ροδέλες πιπεριάς και τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Για το dressing:
Τοποθετείτε σε ένα βαζάκι με καπάκι το ελαιόλαδο το ξύδι και το αλάτι. Κλείνετε ερμητικά το καπάκι και χτυπάτε τα υλικά, ανακινώντας το βάζο μέχρι το περιεχόμενο να γίνει κρέμα. Περιχύνετε την κρέμα στη σαλάτα, λίγο πριν σερβίρετε, και ανακατεύετε πολύ καλά. Πασπαλίζετε με τρυφερές φουντίτσες άνηθου και ελιές.
Σερβίρετε αμέσως τη δροσερότατη σαλάτα σας!
Θυμηθείτε πως η σαλάτα πρέπει να καταναλωθεί αμέσως αλλιώς μαλακώνει πολύ το μαρούλι.