Βρισκόμαστε πλέον στα μέσα του Μαΐου, έχοντας χαλαρώσει και περάσει όμορφα κατά τη διάρκεια των Πασχαλινών διακοπών. Οι έξοδοι και τα καλέσματα ήταν αρκετά και το Πασχαλινό τραπέζι γεμάτο με άφθονο φαγητό, γλυκό και ποτό! Όλοι ξέρουμε πως στα ελληνικά εορταστικά τραπέζια η καλή παρέα και η μουσική εύκολα μπορούν να μας παρασύρουν σε … κέφι. Κέφι όμως σημαίνει χορός, κουβέντα, γέλιο και όχι «τρώω μέχρι να σκάσω» ή «πίνω μέχρι τελικής πτώσης».  Αν παρά ταύτα δεν το ελέγξαμε και … «το παρακάναμε» ας μην απελπιστούμε.

Αν τώρα συνειδητοποιούμε ότι «μάλλον» φάγαμε και ήπιαμε κάτι παραπάνω, με αποτέλεσμα να δούμε τη ζυγαριά μας να ανεβαίνει….. είναι ώρα να οργανωθούμε!

Ας οργανώσουμε όλοι το καθημερινό μας πρόγραμμα ώστε να επανέλθουμε σύντομα και ομαλά στα  κιλά μας αλλά και στη πρότερη φυσική μας κατάσταση!

  • Μαγειρεύουμε απλά και ελαφριά γεύματα: χωρίς πολλές σάλτσες και λιπαρά και σερβίρουμε προσεκτικά τη μερίδα μας. Προσπαθούμε να καταναλώνουμε ένα κύριο γεύμα και το άλλο γεύμα να είναι σαφώς μικρότερο και ελαφρύτερο.
  • Συνοδεύουμε όλα μας τα γεύματα με μπόλικη σαλάτα: Τα λαχανικά ωμά ή μαγειρεμένα έχουν ελάχιστες θερμίδες, ενώ ταυτόχρονα καταλαμβάνουν αρκετό χώρο στο στομάχι μας, αφήνοντας λιγότερο χώρο για φαΐ. Επομένως, η σαλάτα μας χορταίνει και δεν μας παχαίνει!
  • Καταναλώνουμε καθημερινά φρούτα εποχής: Τα φρούτα περιέχουν πληθώρα βιταμινών και ιχνοστοιχείων τα οποία λειτουργούν σαν αντιοξειδωτικά για τον οργανισμό μετά την Πασχαλινή κραιπάλη. Επομένως, τα φρούτα μπορούν να είναι ένα εξαιρετικό σνακ ανάμεσα στα γεύματα μας.
  • Ενυδατωνόμαστε καλά: Η έκφραση «ήπιε πάρα πολύ και έγινε σταφίδα» δεν είναι τυχαία. Όντως το αλκοόλ προκαλεί αφυδάτωση. Γι’ αυτό μετά από ένα σερί εξόδων για ποτό, φροντίζουμε να πίνουμε άφθονα υγρά, με έμφαση στο καθαρό νερό!
  • Ξεκινάμε και πάλι δυναμικά τη γυμναστική: Εντάσσουμε στο πρόγραμμα μας όση περισσότερη άσκηση μπορούμε! Δε χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητο για κοντινές αποστάσεις αλλά πηγαίνουμε με τα πόδια. Προσπαθούμε τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα να κάνουμε ασκήσεις ενδυνάμωσης, είτε σε οργανωμένο χώρο είτε στο σπίτι μας!