Υλικά (2 μερίδες):

Για τη μαρουλοσαλάτα

  • 1 μεγάλο τρυφερό μαρούλι
  • 12 ντοματίνια
  • 2 αυγά βραστά
  • 80 γρ. ανθότυρο
  • 2 παξιμαδάκια της αρεσκείας σας
  • 1 κ.σ ελιές κομμένες σε ροδέλες
  • Αλάτι και πιπέρι

Για το dressing

  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μπαλσάμικο ξύδι
  • 1 κ.γ μουστάρδα απαλή

Εκτέλεση:

Για τη μαρουλοσαλάτα:

Διαλέγετε ένα μεγάλο τρυφερό και τραγανό μαρούλι. Καθαρίζετε προσεκτικά το μαρούλι. Αφού το πλύνετε πολύ καλά, το αφήνετε να στραγγίσει και το στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί ή σε φυγόκεντρο σαλάτας.

Βράζετε 2 μεγάλα αυγά για τουλάχιστον 8 λεπτά (να μην είναι μελάτα) και ύστερα τα αφήνετε να κρυώσουν σε κρύο νερό. Μέχρι να κρυώσουν τα αυγά, μπορείτε να κόψετε τα ντοματίνια στη μέση, τα σπάσετε τα παξιμαδάκια σε μικρότερα κομμάτια και να τεμαχίσετε το ανθότυρο σε κομματάκια. Αφού κρυώσουν τα αυγά, τα βγάζετε από το κρύο νερό και τα καθαρίζετε. Κατόπιν, κόβετε κάθε αυγό σε τέσσερα κομμάτια.

Εφόσον έχει στεγνώσει το κομμένο μαρούλι, το τοποθετείτε σε μία σαλατιέρα . Προσθέτετε στη σαλατιέρα τα κομμένα ντοματίνια, τα κομμάτια αυγού, το τυρί, τα σπασμένα παξιμάδια και τις ροδέλες ελιάς. Ανακατεύετε και αλατοπιπερώνετε.

Για το dressing:

Τοποθετείτε σε ένα βαζάκι το ελαιόλαδο το ξύδι και τη μουστάρδα. Χτυπάτε καλά τα υλικά σας μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα (με πιρούνι ή μιξεράκι). Το dressing σας είναι έτοιμο. Περιχύνετε το dressing στη σαλάτα, λίγο πριν σερβίρετε, και ανακατεύετε πολύ καλά.  Σερβίρετε αμέσως τη δροσερή και χορταστική σαλάτα σας!

(Θυμηθείτε πως η σαλάτα πρέπει να καταναλωθεί αμέσως αλλιώς μαλακώνει πολύ το μαρούλι και τα παξιμαδάκια).