Υλικά:

Για τη σαλάτα

  • 1 μεγάλο τρυφερό μαρούλι
  • 10 φράουλες
  • 3 κ.σ. καρύδια ψιλοκκομένα
  • 60 γρ. παρμεζάνα (τριμμένη)
  • 1 μικρό κλωνάρι σέλερι (ψιλοκκομένο)
  • Αλάτι και πιπέρι

Για το dressing

  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 κ.γ μέλι

Εκτέλεση:

Για τη μαρουλοσαλάτα:

Διαλέγετε ένα μεγάλο τρυφερό και τραγανό μαρούλι. Καθαρίζετε προσεκτικά το μαρούλι. Αφού το πλύνετε πολύ καλά, το αφήνετε να στραγγίσει και το στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί ή σε φυγόκεντρο σαλάτας. Μέχρι να στεγνώσει το μαρούλι, ψιλοκόβετε τα καρύδια, το σέλερι,και τις φράουλες.

Τοποθετείτε το κομμένο μαρούλι σε μία σαλατιέρα. Προσθέτετε στην σαλατιέρα τα τα καρύδια, τις φράουλες, το σέλερι και την τριμμένη παρμεζάνα. Κατόπιν αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά!

Για το dressing:

Τοποθετείτε σε ένα φλιτζανάκι το ελαιόλαδο το ξύδι και το μέλι. Χτυπάτε τα υλικά με ένα πιρουνάκι ή με αναδευτήρι, μέχρι το περιεχόμενο να γίνει κρέμα. Περιχύνετε την κρέμα στη σαλάτα, λίγο πριν σερβίρετε, και ανακατεύετε πολύ καλά. Π

Σερβίρετε αμέσως τη δροσερότατη σαλάτα σας!

Θυμηθείτε πως η σαλάτα πρέπει να καταναλωθεί αμέσως αλλιώς μαλακώνει πολύ το μαρούλι.