Υλικά:
  • 2 φέτες σολωμού
  • χυμό από ένα πορτοκάλι και 1/4 λεμονιού
  • ξύσμα από λίγο πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι ι
Εκτέλεση:
Τοποθετείτε τις φέτες του σολομού σε ένα ταψάκι. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και αλατοπιπερώνετε. Κατόπιν, περιχύνετε με το μείγμα τις φέτες του σολομού. Καλύπτετε το ταψάκι με πλαστική μεμβράνη και το τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Έπειτα, ψήνετε (στους 180 C, στις αντιστάσεις) για περίπου 20 – 25 λεπτά.
Μόλις παρασκευάσατε ένα πιάτο με υπέροχη γέυση και άρωμα, πλούσιο σε βιταμίνες και ω-3 λιπαρά!