Υλικά:
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ κανέλα
- 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
- 200 γρ. ακατέργαστη ζάχαρη
- 4 κ.σ. καρύδια (ψιλοκομμένα)
- 3 κ.σ. σταφίδες
- 250 ml φυσικό χυμό πορτοκάλι
- 180 ml καλαμποκέλαιο
- 1 κ.γ. σόδα
Εκτέλεση:
Αρχικά, προσθέτετε το αλεύρι σε ένα βαθύ μπολ. Θυμηθείτε να αφήσετε ελάχιστο αλεύρι μέσα στο πακετάκι, ώστε να το απλώσετε στη φόρμα λίγο πριν το ψήσιμο. Κατόπιν προσθέτετε στο μπολ με το αλεύρι την κανέλα, τη σόδα και το γαρύφαλλο. Αφήνετε το μπολ στην άκρη και ψιλοκόβετε τα καρύδια. Στο σημείο αυτό μπορείτε να αλείψετε τη φόρμα ψησίματος σας με λίγο λάδι και να απλώσετε ομοιόμορφα σε αυτήν το ελάχιστο αλεύρι, που έχετε κρατήσει.
Στη συνέχεια, προσθέτετε σε ένα μπλέντερ το καλαμποκέλαιο, τη ζάχαρη και ο χυμό πορτοκαλιού. Χτυπάτε καλά τα υλικά στο μπλέντερ, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε σιγά σιγά το μείγμα του μπλέντερ, στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε πολύ καλά. Στη συνέχεια, προσθέτετε στο μπολ τις σταφίδες και τα ψιλοκομμένα καρύδια και ανακατεύετε πολύ καλά!
Τοποθετείτε το μείγμα στη φόρμα ψησίματος και το απλώνετε ομοιόμορφα. Ψήνετε για περίπου 50 λεπτά στους 170 βαθμούς, στις αντιστάσεις. Καθώς ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα με το φούρνο σας, δοκιμάστε να βουτήξετε ένα μαχαίρι στο κέντρο της πίτας σας. Όταν το μαχαίρι βγει από την πίτα σας χωρίς ίχνος ζύμης η φανουρόπιτα σας είναι έτοιμη!