Υλικά (6 μερίδες):

  • 150 ml νερό

Εκτελεση:

Για να παρασκευάσετε την ελαφριά μους σας, βάζετε τη σοκολάτα και το νερό σε ένα μπολ, το οποίο στερεώνετε σε μια μικρή κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει. Προσέχετε το νερό να μην ακουμπά τον πάτο του μπολ ενώ ανακατεύετε συνεχώς με μια κουτάλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα με το νερό του μπολ. Προσέξτε ιδιαίτερα τη θερμοκρασία καθώς δεν θέλετε να  βράσει το μείγμα σας. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα σας, μεταφέρετε το μπολ αμέσως πάνω σε μπόλικα παγάκια, τα οποία έχετε βάλει σε ένα σκεύος μαζί με 1 ποτήρι κρύο νερό.

Στη συνέχεια, χτυπάτε τη λιωμένη σοκολάτα με μίξερ χειρός, μέχρι να αρχίσει να πήζει. Μόλις πήξει (περίπου σε 3 λεπτά), σταματήστε αμέσως το χτύπημα και αποσύρετε το μπολ από τα παγάκια, αλλιώς η μους θα γίνει υπερβολικά πηχτή.

Σερβίρετε τη μους σας αμέσως, διότι όσο περνάει η ώρα τείνει να  σφίγγει.