Είναι γεγονός πως με την άνοδο της θερμοκρασίας αλλάζει η όρεξή μας, αλλά και το πώς σκεφτόμαστε το φαγητό:
- Τείνουμε να τρώμε λιγότερο, αλλά πιο συχνά
- Αυξάνεται η επιθυμία για πιο αλμυρές ή πολύ γλυκές γεύσεις (λόγω απώλειας ηλεκτρολυτών μέσω του ιδρώτα)
- Επηρεάζεται η συγκέντρωση και η αυτορρύθμιση του σώματος μας, άρα και η ποιότητα των επιλογών μας
- Πίνουμε περισσότερα υγρά, αλλά πολλές φορές με κενές θερμίδες (π.χ. αλκοόλ ή ζαχαρούχα ροφήματα)
Τι να κάνεις πρακτικά:
- Έχε έτοιμο στο ψυγείο νερό με φέτες λεμονιού & δυόσμου. Ενυδατώνει & «ξεγελά» την ανάγκη για δροσερά αναψυκτικά.
- Κόψε φρούτα από το πρωί και φύλαξέ τα σε γυάλινο τάπερ. Θα τα φας πολύ πιο εύκολα όταν είναι έτοιμα.
- Ετοίμασε μία μεγάλη σαλάτα που να σου κρατάει για 2 μέρες. Βάλε φακές, ντοματίνια, αγγούρι, ελαιόλαδο, λίγη φέτα.
- Μοίρασε 3 μικρά γεύματα σε σταθερές ώρες για να αποφύγεις την πτώση ενέργειας και την τυχαία υπερφαγία.
- Οργανώσου καλά, ώστε να αποφύγεις βιαστικές αποφάσεις όταν είσαι κουρασμένος (π.χ έχε μαζί σου πάντα ένα μπουκάλι νερό, ώστε να αποφύγεις τη κατανάλωση αναψυκτικών ή φρουτοχυμών με ζάχαρη, όταν αφυδατωθείς)