Υλικά (2 μερίδες):

  • 4 αυγά ολόκληρα
  • 2 ασπράδια αυγού
  • 500 γρ. σταμναγκάθι ωμό
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 50 ml γάλα ελαφρύ

Εκτέλεση:

Βράζετε τα χόρτα σας και έπειτα τα στραγγίζετε πολύ καλά. Αφού φύγουν όλα τα νερά από το βρασμένο σταμναγκάθι, κόβετε τα χόρτα με το μαχαίρι ή το ψαλίδι κουζίνας και τα ρίχνετε με το ελαιόλαδο στο τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά. Αλατοπιπερώνετε και φέρνετε τα κομμένα χόρτα δυο τρεις βόλτες στο ελαιόλαδο. Κατόπιν χτυπάτε τα αυγά και τα ασπράδια αυγού με το γάλα και τα ρίχνετε από πάνω από τα χόρτα. Σιγοψήνετε για λίγα λεπτά μέχρι να σφίξει η ομελέτα σας. Όταν η ομελέτα είναι σχεδόν έτοιμη, βγάζετε το τηγάνι από το μάτι και το τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο (στο grill, στους 200 βαθμούς)για 2-3 λεπτά.Θα δείτε την ομελέτα σας να φουσκώνει.

Βγάζετε την ομελέτα από το φούρνο και τη σερβίρετε!