Υλικά (40 μπισκότα):
- 220 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 120 ml μέλι
- 80 ml λάδι καρύδας
- 1 αυγό
- 6 γρ. τζίντζερ
- 100 γρ. υποκατάστατο ζάχαρης άχνης
για το γλάσο:
- 350 γρ. υποκατάστατο ζάχαρης άχνης
- 3 κ.σ. νερό
- 4 κ.σ χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού
Εκτέλεση:
Ξεκινάτε ανακατεύοντας ο μέλι με το υποκατάστατο άχνης και το τζίντζερ σε κατσαρολάκι το οποίο θα βάλετε πάνω στο μάτι της κουζίνας. Καλό είναι να βάλετε το μάτι σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις λιώσει η άχνη προσθέτετε το λάδι καρύδας. Ανακατεύετε πολύ καλά και αφήνετε στην άκρη να κρυώσει εντελώς το μείγμα πριν το χρησιμοποιήσετε.
Στη συνέχεια, προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω-κάτω.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το καστανό αλεύρι, το λευκό αλεύρι και τη μαγειρική σόδα. Προσθέστε το αυγό και το μείγμα μελιού-άχνης και ανακατεύετε Κατόπιν, τοποθετείτε το μείγμα σας στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Για να παρασκευάσετε το γλάσο σας, ανακατεύετε σε ένα μπολ το υποκατάστατο ζάχαρης άχνης με το χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού και το νερό, μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές, λείο γλάσο. Το αφήνετε στην άκρη
Έπειτα ανοίγετε τη ζύμη σας (περίπου4 εκατοστά) πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και δώστε στα μπισκότα σας το σχήμα που επιθυμείτε.
Ψήνετε στους 160 βαθμούς για 12 λεπτά. Μην αφήσετε παραπάνω χρόνο τα μπισκότα σας στο φούρνο καθώς μετά από 1 ώρα περίπου θα έχουν σφίξει αρκετά.
Μόλις βγάλετε τα μπισκότα σας από τον φούρνο αφήστε τα στο ταψί για 10 λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε πιάτο. Όταν κρυώσουν εντελώς τα βουτάτε στο γλάσο από τη μία μεριά και τα αφήνετε να στεγνώσουν καλά, πριν τα αποθηκεύστε σε βάζο.