Είναι γεγονός πως με την άνοδο της θερμοκρασίας αλλάζει η όρεξή μας, αλλά και το πώς σκεφτόμαστε το φαγητό:

  • Τείνουμε να τρώμε λιγότερο, αλλά πιο συχνά
  • Αυξάνεται η επιθυμία για πιο αλμυρές ή πολύ γλυκές γεύσεις (λόγω απώλειας ηλεκτρολυτών μέσω του ιδρώτα)
  • Επηρεάζεται η συγκέντρωση και η αυτορρύθμιση του σώματος μας, άρα και η ποιότητα των επιλογών μας
  • Πίνουμε περισσότερα υγρά, αλλά πολλές φορές με κενές θερμίδες (π.χ. αλκοόλ ή ζαχαρούχα ροφήματα)

Τι να κάνεις πρακτικά:

  • Έχε έτοιμο στο ψυγείο νερό με φέτες λεμονιού & δυόσμου. Ενυδατώνει & «ξεγελά» την ανάγκη για δροσερά αναψυκτικά.
  • Κόψε φρούτα από το πρωί και φύλαξέ τα σε γυάλινο τάπερ. Θα τα φας πολύ πιο εύκολα όταν είναι έτοιμα.
  • Ετοίμασε μία μεγάλη σαλάτα που να σου κρατάει για 2 μέρες. Βάλε φακές, ντοματίνια, αγγούρι, ελαιόλαδο, λίγη φέτα.
  • Μοίρασε 3 μικρά γεύματα σε σταθερές ώρες για να αποφύγεις την πτώση ενέργειας και την τυχαία υπερφαγία.
  • Οργανώσου καλά, ώστε να  αποφύγεις βιαστικές αποφάσεις όταν είσαι κουρασμένος (π.χ έχε μαζί σου πάντα ένα μπουκάλι νερό, ώστε να αποφύγεις τη κατανάλωση αναψυκτικών ή φρουτοχυμών με ζάχαρη, όταν αφυδατωθείς)