Frozen Banana με αμύγδαλα και καρύδα

Υλικά (για 8 μερίδες):

  • 4 μπανάνες (άγουρες)
  • 75 γρ. κουβερτούρα υγείας
  • 60 γρ. αμύγδαλα
  • 25 γρ. τσιπς καρύδας (ή τρίμμα καρύδας)
  • 8 chopsticks (εναλλακτικά χρησιμοποιείστε ξυλάκια για σουβλάκια)

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζετε τις μπανάνες και κόβετε κάθε μπανάνα σε δύο ίσα κομμάτια. Σε κάθε κομμάτι περάστε ένα chopstick. Ύστερα, τοποθετήστε τις μπανάνες με τα chopsticks στην κατάψυξη για 1 ώρα.

Προσθέστε τα αμύγδαλα και την καρύδα στο μούλτι και χτυπήστε τα για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να θρυμματιστούν ελαφρώς. Κατόπιν, κόβετε την κουβερτούρα σε όσο το δυνατόν μικρότερα κομμάτια και τη λιώνετε σε ένα μπρίκι (Δώστε προσοχή, το μάτι να βρίσκεται σε χαμηλή θερμοκρασία και να ανακατεύετε τακτικά με ένα κουταλάκι, ώστε να μην κολλήσει η σοκολάτα στον πάτο).

Βγάζετε τις μπανάνες από την κατάψυξη και τις καλύπτετε με τη λιωμένη σοκολάτα. Όσο η σοκολάτα είναι ακόμα ζεστή και ρευστή, πασπαλίστε τις σοκολατένιες μπανάνες σας με το μίγμα αμύγδαλου και καρύδας. Η συγκεκριμένη διαδικασία πρέπει να γίνει γρήγορα, πριν σκληρύνει και παγώσει η σοκολάτα.

Τοποθετείτε τις μπανάνες εκ νέου στην κατάψυξη για 10 λεπτά. Αφού παγώσουν είναι έτοιμες για σερβίρισμα!