Υλικά:
- 1 πέρκα φιλέτο
- 1 κ.σ μουστάρδα
- 1 λεμόνι
- 90 ml λευκό κρασί
- 1 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο
- Πάπρικα γλυκιά
- Ρίγανη
- Μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
- Αλάτι και πιπέρια (κόκκινο, άσπρο και μαύρο)
- 2-3 κ.σ ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Aν η πέρκα σας είναι κατεψυγμένη την αφήνετε να ξεπαγώσει. Ξεπλένετε το ψάρι σας πολύ καλά και το τοποθετείτε σε μία πιατέλα, όπου το περιχύνετε με το λεμόνι. Το γυρίζετε 2-3 φορές ώστε να πάει το λεμόνι παντού.
Σε ένα μικρό μπολάκι ρίχνετε τη μουστάρδα, το κρασί, το ξύδι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και ανακατεύετε πολύ καλά.
Στη συνέχεια, στρώνετε μία λαδόκολλα σε ένα ταψάκι και τοποθετείτε σε αυτήν το ψάρι σας. Από πάνω ρίχνετε το μουσταρδένιο ζουμάκι και πασπαλίζετε με πάπρικα, πιπέρια, ρίγανη και μαϊντανό. Κατόπιν, ψήνετε στο φούρνο (180° C με αέρα και αντιστάσεις πάνω κάτω) για 35 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το φούρνο σας και το πάχος του φιλέτου που έχετε επιλέξει.
Μην ξεχάσετε, πως το μυστικό είναι να μην αφήσετε το ψάρι να χάσει τους χυμούς του, ώστε να παραμείνει ζουμερό!
Μετά το ψήσιμο, συνοδεύστε το ψάρι σας με βραστά λαχανικά ή/και πατάτες φούρνου και είστε έτοιμοι να απολαύσετε το γεύμα σας!