Υλικά (για4 μερίδες):
- 12 κανελόνια
- 200 γρ. τυρί ρικότα χαμηλών λιπαρών
- 60 γρ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα
- 60 γρ. τριμμένο τυρί μοτσαρέλα χαμηλών λιπαρών
- 300γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
- 2 φλιτζ. σπιτική σάλτσα ντομάτας
- 1 ασπράδι αυγού
- λίγο ελαιόλαδο (για το άλειμμα του ταψιού)
- 1 κ.γ ρίγανη
- 1 κ.γ σκόνη σκόρδου
- 1 κ.γ αποξηραμένο βασιλικό
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C και λαδώνετε ένα αντικολλητικό ταψί με λίγο λάδι. Απλώστε στον πάτο του ταψιού 1 φλιτζάνι σάλτσας ντομάτας. Κατόπιν, σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε τα κανελόνια βάση τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente.
Έπειτα, σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύετε μαζί το τυρί ρικότα, το σπανάκι, το τυρί παρμεζάνα, το ασπράδι αυγού, το σκόρδο σε σκόνη, τον αποξηραμένο βασιλικό και τη ρίγανη. Αδειάζετε το μείγμα του μπολ μέσα σε μια σακούλα τροφίμων και κόβετε τη μύτη αυτής (να γίνει σαν χωνί). Χρησιμοποιώντας την σακούλα τροφίμων γεμίζετε αναλογικά τα κανελόνια με το μείγμα.
Στη συνέχεια, τοποθετείτε τα κανελόνια στον πάτο του ταψιού και ρίχνετε από πάνω τους υπόλοιπο 1 φλιτζάνι σάλτσας ντομάτας.
Καλύπτετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 20 λεπτά περίπου. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και προσθέτετε πάνω από τα κανελόνια το τυρί μοτσαρέλα. Ψήνετε τα κανελόνια σας για ακόμη 5 λεπτά και είναι έτοιμα!

