Πολύχρωμη Σαλάτα Με Κινόα

Υλικά (4 μερίδες):

  • 600 γρ. βρασμένη κινόα (εναλλακτικά χρησιμοποιήστε πλιγούρι)
  • 4 μικρά αγγουράκια
  • 4 καρότα
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 4 φρέσκιες πιπεριές φλωρίνης
  • 2 φρέσκιες κίτρινες ή πορτοκαλί πιπεριές
  • Ξύσμα από 2 μεγάλα πορτοκάλια
  • Αλάτι και πιπέρι

Για το dressing:

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μπαλσάμικο ξύδι
  • Χυμό από 2 μεγάλα πορτοκάλια
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Αρχικά, βράζετε την κινόα (ή το πλιγούρι) και την αφήνετε να κρυώσει. Μέχρι να κρυώσει, κόβετε τα αγγουράκια και τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια, τρίβετε τα καρότα και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια. Στη συνέχεια, ξύνετε με τον τρίφτη τα πορτοκάλια. Κρατάτε το ξύσμα και στύβετε τα πορτοκάλια, για να αξιοποιήσετε το χυμό τους για το dressing της σαλάτας σας.

Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τη βρασμένη κινόα με τα λαχανικά σας (αγγούρια, καρότα, κρεμμυδάκια, πιπεριές) προσθέτετε το ξύσμα και αλατοπιπερώνετε.

Κατόπιν, σε ένα ποτηράκι προσθέτετε το χυμό, που έχετε φυλάξει, το ελαιόλαδο και το μπαλσάμικο. Ανακατεύετε καλά το μίγμα και μόλις ομογενοποιηθεί, το dressing σας είναι έτοιμο!

Περιχύνετε τη σαλάτα σας με το dressing και ανακατεύετε πολύ καλά.

Είστε έτοιμοι να απολαύσετε τη σαλάτα σας!