Υλικά (8 τεμάχια)
- 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 κρεμμύδι, τριμμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 15-20 γρ. νιφάδες βρώμης
- 1 ντομάτα (τριμμένη)
- 1 καρότο (τριμμένο)
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 1 κ.σ. μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο (στους 200° C, στις αντιστάσεις) και απλώνετε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί φούρνου.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά και ζυμώνετε πολύ καλά με τα χέρια σας, μέχρι να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους. Κατόπιν, πλάθετε τα μπιφτέκια σας και τα μεταφέρετε στο ταψί. Έπειτα, τοποθετείτε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε περίπου για μισή ώρα (ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το φούρνο σας).
Μπορείτε να σερβίρετε τα μπιφτέκια σας ζεστά ή κρύα με σαλάτα της επιλογή σας ή/και πατάτες φούρνου ή πουρέ!