Υλικά (2 μερίδες):
- 1 μπολ πράσινα φυλλώδη λαχανικά της επιλογής σας (μαρούλι, ρόκα, λόλα, ραντίτσιο κ.α.)
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 6-8 ντοματίνια
- 1 κρεμμύδι
- 4 καρύδια
- 2 κ.σ. σταφίδες ή κράνμπερις
- Για το dressing:
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. λιναρόσπορο
- Ξύδι μπαλσάμικο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένετε καλά τα πράσινα λαχανικά σας και τα ντοματίνια και τα αφήνετε να στραγγίσουν. Στη συνέχεια, ξεφλουδίζετε το αβοκάντο και το τεμαχίζετε σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβετε τα καρύδια και κόβετε τα ντοματίνια στη μέση. Κόβετε, ακόμη, μερικές ροδέλες κρεμμύδι. Σε ένα μπολ προσθέτετε τα λαχανικά, τα ντοματίνια, τα κομμάτια αβοκάντο, τις ροδέλες κρεμμύδι, τα καρύδια και τις σταφίδες ή τα κράνμπερις.
Σε ένα ποτηράκι παρασκευάζετε το dressing αναμιγνύοντας το ελαιόλαδο, το μέλι, το λιναρόσπορο και το μπαλσάμικο. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και χτυπάτε (με πιρούνι ή μιξεράκι) μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα σας. Το dressing είναι έτοιμο!
Προσθέτετε το dressing στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε.
Η σαλάτα σας είναι έτοιμη για σερβίρισμα!