Κριτσίνια με κολοκυθάκια και τυρί

Υλικά:

  • 300 γρ. κολοκυθάκια
  • 150 γρ. αλεύρι βρώμης
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 120 γρ. ανθότυρο (τριμμένο)
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 “αυγό” λιναρόσπορου (1 κ.σ. λιναρόσπορο κοπανισμένο και 3 κ.σ. νερό)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκιa (ψιλοκομμένα)
  • 2 κ.γ. δυόσμο

Εκτέλεση:

Βάζετε τα κολοκυθάκια στο μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να μοιάζουν σαν «περασμένα από τρίφτη». Αμέσως μετά, τα μεταφέρετε σε ένα καθαρό πανί και τα στύβετε (ταμπονάρετε) για να φύγει όλη η υγρασία τους. Στη συνέχεια, τοποθετείτε τα στημένα κολοκυθάκια σε ένα μπολ μαζί με το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, το “αυγό” λιναρόσπορου και το ανθότυρο και ανακατεύετε πολύ καλά. Προσθέτετε τα άλευρα και το δυόσμο και ανακατεύετε με τα χέρια σας, μέχρι να δέσει η ζύμη.

Προθερμαίνετε το φούρνο (190° C στον αέρα) και βάζετε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί.

Απλώνετε ένα άλλο αντικολλητικό χαρτί στον πάγκο μαγειρικής σας και πλάθετε πάνω σε αυτό τα κριτσίνια σας. Πλάστε τα κριτσίνια σας σαν λεπτά μπαστουνάκια χρησιμοποιώντας για κάθε κριτσίνι μία ποσότητα ζύμης ίση με ένα κορόμηλο. Αφού πλάσετε όλη τη ζύμη, βρέχετε τα δάχτυλα σας και περνάτε τα κριτσίνια από πάνω με νερό.

Ψήνετε τα κριτσίνια για 25 λεπτά (μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα) και τα βγάζετε από το φούρνο. Τα αφήνετε να κρυώσουν και είναι έτοιμα! Αποθηκεύσετε σε γυάλινο βάζο και στο ψυγείο, αν πρόκειται να το κρατήσετε περισσότερες από μία ημέρα.

Να θυμάστε πως 2-3 κριτσίνια με κολοκυθάκι και τυρί αποτελούν ιδανικό πρωινό ή απογευματινό σνακ!