Υλικά (9 μερίδες)
- 160 γρ. φουντούκια, θρυμματισμένα
- 2 κ.σ. κακάο
- 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
- 9 φουντούκια (ολόκληρα)
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κ.σ. δάκρυα σοκολάτας
- 2-3 κ.σ. χλιαρό νερό
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Βάζετε τα θρυμματισμένα φουντούκια, το κακάο, το σιρόπι σφενδάμου, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι, τα δάκρυα σοκολάτας και το χλιαρό νερό σε ένα μπλέντερ. Χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα τα υλικά, μέχρι να διαλυθούν και να δημιουργηθεί ένα εύπλαστο μείγμα. Έπειτα, μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ και δημιουργείτε μικρά μπαλάκια (περίπου 20 γρ. το καθένα). Στο κάθε μπαλάκι μπήγετε ένα ολόκληρο φουντούκι και κατόπιν ξαναπλάθετε, ώστε να φτάσει το φουντούκι στο κέντρο και να μη φαίνεται. Τα τρουφάκια σας είναι έτοιμα!
Μπορείτε να καταναλώσετε τα τρουφάκια σας κατευθείαν ή να τα διατηρήσετε στο ψυγείο!